XEF

XEF
Primer Aniversario

domingo, 16 de octubre de 2011

CAVALCADA DEL NINOT INFANTIL


La tradicional Cavalcada del Ninot es remunta a l'any 1935 com un concurs organitzat entre totes les comissions falleres que condueixen el seu ninot a l'exposició i va ser un any després quan el Comitè Central Faller va introduir aquest concurs com un acte oficial de la Setmana Fallera. Molt ràpid el cercaviles es va convertir en un carnestoltes de disfresses acompanyat per músics que animaven el trasllat del seu ninot pels carrers més cèntrics de València.


Després de la Guerra Civil en la qual no es van celebrar les festes es torna a recuperar aquest esdeveniment de la Cavalcada del Ninot. Serà al voltant de l'any 1946, quan les autoritats tracten censurar la cavalcada per la seva càrrega de burla, i encara que els valencians de resisteixen també es redueixen les comparses en l'acte i minvant l'ànim de les comissions falleres durant gairebé 10 anys. Algunes de les comissions prenen la iniciativa de realitzar la seva cercavila per lliure, fora del programa.

                                                                     
Finalment és l'any 1954 quan s'acaba amb el sentit de traslladar el ninot preferit de cada comissió a l'Exposició, però la Cavalcada del Ninot, el nom del qual passarà a ser honorífic es mantindrà fins a l'actualitat, amb aires de carnestoltes, amb comparses i carrosses que amb major o menor mesura critiquen o fan broma sobre algun tema d'actualitat
(font: Absolut Valencia - Internet)
FALLA SANT JAUME


FALLA JUAN RAMON JIMENEZ

FALLA EL CID


FALLA SELGAS TOVAR
FALLA GREGORIO MOLINA

FALLA SANT JORDI

FALLA FERROVIARIA





FALLA REPUBLICA ARGENTINA
FALLA SANT FELIU


FALLA RAVAL







No hay comentarios:

Publicar un comentario